• شنبه ۱۰ آذر ماه، ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۵
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 979-286-5
  • خبرنگار : 49005
  • منبع خبر : ----

استاد دانشگاه آزاد اسلامي واحد چالوس مطرح کرد

قارچ، معدن مواد مغذی اما همچنان ناشناخته

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس با اشاره به اینکه قارچ ها سرشار از آهن هستند،گفت: تولید قارچ به دلیل عدم نیاز به فضای زیاد و کم هزینه بودن مقرون به صرفه است.

سهيلا مرادپور در گفت وگو با ايسنا مازندران، با بيان اينكه  استان مازندران و شمال كشور به جهت دارا بودن رطوبت كافي محل مناسبي براي پرورش و توليد قارچ خوراكي محسوب مي شود، اظهاركرد: كشاورزان در شمال كشور به خصوص استان هاي مازندران و گيلان  شاليكار هستند و پس از برداشت برنج نيمي از سال بيكار بوده و زمين شالي هم خالي مي ماند.

وی با بیان اینکه كشاورزان پس از برداشت برنج می توانند به سمت توليد قارچ كه بسيار هم مفيد و سودآور است روي بياورند،یادآورشد:بر اساس بررسي ها و آزمايشاتي كه صورت گرفته بزرگترين خاصيت قارچ، ضد سرطان بودن آن است به خصوص این گیاه از سرطان خون جلوگيري مي كند.

*قارچ سرشار از آهن

استاد دانشگاه آزاد چالوس و پيام نور نوشهراز قارچ به عنوان محصولي سرشار از آهن ياد كرد و گفت:اين ماده مغذي داراي ويتامين B1 ، A ، C ، K ( پتاسيم)، مواد معدني و سرشار از انرژي بوده و همچنین براي تنظيم فشار خون،كاهش كلسترول و لاغري بسيار مفيد است.

مرادپور با تاكيد براينكه مصرف قارچ در خانم ها به دليل سيكل قاعدگي و كمبود آهن بايد بيشتر از آقايان باشد، تصريح كرد: در آقايان نيز مصرف قارچ براي جلوگيري از سرطان پروستات بسيار مفيد است اما اين ماده مغذي براي كساني كه مشكل معده دارند توصيه نمی شود.

وي افزود: به دلیل خواص فراوان، مصرف یک وعده قارچ در سبد غذایی خانواده ها توصیه می شود.

این کارشناس کشاورزی با بيان اينكه كشت قارچ بسيار آسان است و نياز به فضاي زيادي ندارد، افزود: پرورش قارچ توسط همه افراد چه  فارغ التحصيل دانشگاه  و چه افراد عادي انجام مي شود و اين توليد نياز به تخصص خاصي ندارد.

مرادپور با تاكيد بر اينكه قارچ رطوبت دوست و گرما دوست است، خاطرنشان كرد: بنابراين اين محصول پرفايده در شمال كشور به خوبي پرورش مي يابد و تنها نيازمند مراقبت و رعايت برخي نكات بهداشتي است.

وي با اشاره به اينكه قارچ به آلودگي بسيار حساس است، تصريح كرد: قارچ خوراكي بيش از 50 نوع دارد اما در مازندران و به طور كل استان هاي شمالي فعلا قارچ دكمه اي و صدفي توليد مي شود.

مرادپور ادامه داد: طي سال هاي اخير گرايش به توليد قارچ افزايش يافته است اما فضا براي كار بيشتر وجود دارد با توجه به اینکه اكثر فارغ التحصيلان ما كه بيكار هستند مي توانند به توليد قارچ روي بياورند زيرا از نظر اقتصادي  به صرفه است و نيازمند فضا و سرمايه زيادي نيست.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: