• دوشنبه ۷ آبان ماه، ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۱
  • دسته بندی : اقتصادی
  • کد خبر : 978-684-5
  • خبرنگار : 49021
  • منبع خبر : ----

رئیس اتحادیه قصابان مرکز مازندران مطرح کرد

آسیب طرح خروج دام از جنگل به تولید گوشت در مازندران

رئیس اتحادیه قصابان مرکز مازندران گفت: طرح سازمان جنگل‌ها مبنی بر خروج دام از جنگل و طرح تنفس نیز به تولید دام سنگین در مازندران آسیب زده است و این امر موجب کمبود میزان گوشت در این استان شد.

عبدالرحیم قاسمی در گفت‌و‌گو با ایسنا مازندران با اشاره به اینکه با توجه به واردات گوشت خارجی به کشور، تقاضا متعادل شد و قیمت‌ها ثابت مانده است، اظهار کرد: در حال حاضر قیمت‌ گشوت‌های بره و بزغاله 62، بز و میش 58، گوساله 62 تا 65 و گوشت گاوی 60 هزار تومان است.

وی با بیان اینکه گوشت‌ها بیشتر از استرالیا و روسیه وارد می‌شود، تصریح کرد: در مواقعی از سال برای تنظیم بازار نیاز است که واردات صورت بگیرد اما باید یک تعادلی را در نظر گرفت تا فروشندگان متضرر نشوند.

رئیس اتحادیه قصابان مرکز مازندران با اشاره به اینکه بززگترین مشکل حاضر در این بخش، کمبود دام است، خاطرنشان کرد: کمبود دام سبک و سنگین در ایران موجب شد تا قیمت گوشت در کشور افزایش پیدا کند.

قاسمی با اشاره به اینکه در بخش پائین دست مازندران کشاورزی و باغداری رونق دارد، تصریح کرد: متاسفانه در پائین دست مراتع آزادی برای چرای دام وجود ندارد و محبوس کردن در یک دامداری با توجه به گرانی خوراک دام نیز مقرون به صرفه نیست.

وی با بیان اینکه در بالادست مازندران نیز در یک فصل خاصی از سال مانند تابستان دام‌ها می‌توانند حضور داشته باشند، تصریح کرد: طرح سازمان جنگل‌ها مبنی بر خروج دام از جنگل و طرح تنفس نیز به تولید دام سنگین در مازندران آسیب زده است و این امر موجب کمبود میزان گوشت در این استان شد.

رئیس اتحادیه قصابان مرکز مازندران در ادامه با اشاره به اینکه در تهیه خوراک دام با مشکل زیادی رو به رو هستیم، گفت: خوراک دام که شامل جو، کنجاله و غیره است گران شده و عدم فعالیت رانندگان کامیون نیز تاثیر گذاشته است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بر اساس دستورالعمل، ماندگاری گوشت گرم گوسفندی سه روز و گوشت گرم گاو پنج روز است واحدهای صنفی به گونه‌ای کشتار می‌کنند که هیچ گوشتی در آن واحد باقی نماند.

قاسمی یادآور شد: اگر گوشت بیشتر از این میزان زمان بماند، رنگ و بوی گوشت تغییر می‌کند و وزن آن کاهش می‌یابد، در واقع مشتری بهترین بازرس در این شغل هستند و متصدیان روز خود را برای این امر وقف می‌دهند.

رئیس اتحادیه قصابان ساری با بیان اینکه متصدیان تلاش می‌کنند گوشت‌های فروشگاه خود را طوری مدیریت می‌کنند که هیچ میزانی از آن باقی نماند، تصریح کرد: با توجه به تغییرات رنگ، بو و وزن گوشت فاسد شده، متصدیان فروش گوشت، آنها را معدوم می‌کنند.

قاسمی با اشاره به اینکه واحدهای صنفی همیشه با کمبود گوشت مواجه می‌شوند، اظهار کرد: با توجه به اینکه در هر شغلی درصد ناچیزی از افراد تخلف می‌کنند، در این اتحادیه نیز تعدادی بسیار کمی از فروشندگان وجود داشتند که اقدام به کشتار غیرمجاز می‌کردند اما در مجموع به واسطه برخورد اتحادیه و دامپزشکی، این اتفاق بسیار کم صورت می‌گیرد.

رئیس اتحادیه قصابان مازندران یادآور شد: برای اینکه مردم بدانند کدام گوشت سالم و مجاز است به نکاتی چون ممهور بودن لاشه، برگه تاریخ تولید بر روی آن گوشت، بو، رنگ و وزن آن توجه کنند.

وی همچنین با تاکید بر اینکه تعداد زیاد دام موجب افزایش عرضه می‌شود و این امر می‌تواند موجب کاهش قیمت گوشت شود،  خاطرنشان کرد: باید تعادلی میان تعداد دام زنده و واردات گوشت در کشور برقرار شود تا صنعت داخلی از بین نرود.

قاسمی در پایان به قاچاق دام نیز اشاره کرد و گفت: نوسانات نرخ ارز و چند برابر شدن ارزش دلار در قاچاق دام نیز تاثیرگذار بود و بخشی از گرانی گوشت و کمبود دام به این امر بر می‌گردد.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: