• شنبه ۷ مهر ماه، ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۱
  • دسته بندی : اقتصادی
  • کد خبر : 977-1484-5
  • خبرنگار : 49021
  • منبع خبر : ----

اندر احوالات میوه‌هایی که زودتر از رسیدن چیده می‌شود؛

گنجشک رنگ می‌کنند و جای قناری می‌فروشند!

یکی از مشکلات اصلی مشاهده شده در محصولات باغی در مازندران، میوه هایی هستند که زودتر از رسیدن چیده می شود، میوه هایی که با عرضه در بازار، مخاطب‌پسندی خود را به دلیل نداشتن کیفیت مناسب از دست می دهد.

حسین صادقی مدیرگروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در این زمینه و در گفت‌و‌گو با ایسنا مازندران، اظهار کرد: برای استفاده کردن از مزایای خوب میوه همچون عطر، طعم و مزه، باید در زمان مناسب چیده شود.

وی با اشاره به اینکه زمان درست چیدن میوه، وقتی است که شاخص طبع که ترکیبی از اندازه گیری میزان قند و اسیدیته آن محصول است، مناسب باشد، تصریح کرد: زمانی باید برای چیدن میوه اقدام کرد که میزان قند آن به اندازه کافی افزایش یافته و میزان ترشی نیز به انداه کافی کم شده باشد.

مدیرگروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: ترکیب این دو باید در حد تعادل قرار داشته باشد و این امر بهترین زمان برداشت میوه از نظر مصرف است.

صادقی با بیان اینکه اگر بخواهیم مصرف با کیفیت بیشتری صورت بگیرد باید اجازه دهیم محصول بیشتر بر روی درخت باقی بماند، گفت: اگر محصول بیشتر بر روی درخت باقی بماند، آن وقت خاصیت انباری خود را از دست می دهد که برای جلوگیری از این امر باید زمانی که از لحاظ آزمایشگاهی میوه ها در شرایط مطلوبی قرار دارند برداشت و روانه بازار کرد.

وی با اشاره به سوء استفاده برخی نسبت به مرکبات در زودتر چیدن محصول نرسیده، اظهار کرد: متاسفانه برخی از افراد در یک مرحله، پوست میوه مرکبات را با استفاده از گاز اتیلن تغییر می دهند و از رنگ سبز به زرد تبدیل می کنند در حالیکه هنوز قند آن محصول افزایش نیافته و در عمل آن میوه ترش‌مزه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری خاطرنشان کرد: اگر این میوه ها را به بازار عرضه کنیم موجب دلزدگی مصرف کننده می شود و در دفعات بعدی به تولیدکننده اعتماد نمی‌کنند.

صادقی افزود: زمانی که مصرف کننده میوه را با رنگ زرد بخرد و ترش باشد دیگر به سراغ این میوه نمی آید، این امر از لحاظ بازاریابی بسیار بد و تخریب کننده است و متاسفانه در مازندران به طرز وسیعی اتفاق می افتد و در واقع یادآور این ضرب‌المثل است که « گنجشک را رنگ می کنند و جای قناری می فروشند».

لزوم تفکیک میان میوه زودرس و زودچیدن میوه

وی با اشاره به اینکه باید میان میوه زودرس و زودچیدن میوه تفکیک قائل شد، گفت: در تمامی ارقام، سه میوه زودرس، میان رس و دیر رس وجود دارد و باید نسبت به آن توجه بیشتری کرد به طوریکه اگر در هر گروه ارقام را زود بچینند مشکل به وجود می آید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه استفاده از ارقام زودرس در تمامی میوه ها معمول اما زودچیدن میوه ها مشکل آفرین است، اظهار کرد: در صنایع تبدیلی از میوه های درجه 3 و 4 استفاده و به آب میوه تبدیل می کنند اما رقم میوه درجه 3 یا 4 تامسون در مازندران آن طوری که بتوان از آب آن استفاده کرد چرا که پس از آبگیری تلخ می شود.

تقلب در رسیده نشان دادن میوه ها!

صادقی در پایان با اشاره به اینکه به صورت مصنوعی هیچ میوه ای نمی رسد و فقط در آن تقلب صورت می گیرد و ظاهر رسیده به میوه می دهند، گفت: باغداران نباید اجازه دهند کسی اینکار را انجام دهد و مقامات دولتی و نظارتی نیز باید جلوی این کار را بگیرند تا این میوه ها وارد بازار نشود.

گفت‌و‌گو: سیداحمد حسینی


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: